Accountmanager Ruben in ‘t zonnetje [interview]

Mocht je denken: die lui bij Memodo doen de hele dag vast niks anders dan zonnepanelen en thuisbatterijen uit elkaar schroeven. Mis, onze Memodo’s houden er hobby’s op na die je niet altijd achter hen zou zoeken. Zo kon je in eerdere blogs al lezen over het golftalent van Ruthger, de Chesterfield-meubels van Roy en het zoetgevooisde stemgeluid van Francis. Vandaag zetten we accountmanager Ruben in het zonnetje, die ook een bijzondere hobby heeft.

Hoi Ruben, leuk om je te spreken! Wie ben jij en wat doe je bij Memodo?

“Hoi, ik ben dus Ruben, ik ben 38 jaar en ik woon met mijn vrouw en twee zoontjes van 3 en 6 jaar in Zwolle. Ik ben bij Memodo de accountmanager voor Noord-Nederland en ik ben daarom veel op de weg te vinden in Groningen, Friesland en Drenthe. Gelukkig maar, want ik zou hartstikke ongelukkig worden als je mij de hele dag op kantoor laat werken!”

Complexe achtergrond

Net als veel van zijn collega’s is ook Ruben bij Memodo terechtgekomen dankzij de vaste recruiter voor Memodo. “Normaal gesproken ga ik daar eigenlijk niet op in omdat ik een vrij complexe achtergrond heb. Ik heb namelijk verpleegkunde en bedrijfskunde gestudeerd en veel recruiters vinden dat een lastige achtergrond. Maar deze recruiter pakte het anders aan. Hij keek echt naar mij als persoon en wist me te overtuigen dat het ging om een bedrijf dat anders was dan andere bedrijven. En toen raakte ik geïnteresseerd en werd ik gaandeweg steeds enthousiaster.”

Interesse in verduurzaming

Wat daarbij zeker hielp, was dat de interesse in verduurzaming er al was bij Ruben. “In mei vorig jaar zijn wij verhuisd en daarvoor hebben we dat huis helemaal gestript en verduurzaamd. We hebben de vloer geïsoleerd, vloerverwarming gelegd, glas vervangen, en een hybride warmtepomp en zonnepanelen laten installeren. De installateur wist er te weinig over, dus heb ik er zelf maar een studie van gemaakt en tot in de details uitgezocht wat voor ons interessant was. Ik denk ook dat ik een van de weinigen ben met witte dakbedekking onder zijn zonnepanelen, want ik had gelezen dat dit een positieve impact heeft op de opbrengst.”

Ook wil Ruben nog een keer iets met regenwateropslag doen. “Wij hebben vroeger een reis gemaakt in Cuba en daar hebben ze allemaal een regenton op het dak staan. Ik kan je vertellen: met regenwater douchen is het allerlekkerste wat er is. Het voelt gewoon heel anders aan dan wanneer je doucht met water dat hier uit de kraan stroomt.”

Samenwerken

Terug naar Memodo: wat gaf voor Ruben uiteindelijk de doorslag om voor Memodo te kiezen? “Dat waren eigenlijk twee dingen”, vertelt Ruben. “Enerzijds vind ik het belangrijk dat er een stip op de horizon is, visie, kennis en dat iedereen de schouders eronder wil zetten. Daarnaast vind ik het belangrijk om een klik te hebben met mijn collega’s. Ik heb tijdens mijn gesprekken dus ook best veel kritische vragen gesteld: hoe gaan ze bij Memodo met elkaar om en wat doen ze eraan om de medewerkers betrokken te houden? Toen kreeg ik te horen dat er veel wordt samengewerkt. Je kunt eigenlijk ook niet echt spreken van verschillende afdelingen. Het is meer dat iedereen een eigen functie heeft, maar verder ben je gewoon collega’s. Als ik op kantoor ben, dan zit ik ook met collega’s bij elkaar en niet met de afdeling bij elkaar, zeg maar.”

Ruben wilde zeker weten dat hij de juiste stap zou zetten en daarom heeft hij tijdens de sollicitatieprocedure ook de zonnetjes van zijn (destijds) toekomstige collega’s gelezen. “Toen ik die las, dacht ik: ja, dit is het soort mens dat ik ook terugzie in mijn vriendenkring. Niet dat je collega’s per se je vrienden moeten worden, maar het helpt wel als je bepaalde gedeelde interesses hebt.”

Te klein voor basketbal

Tot slot zijn we natuurlijk benieuwd wat Ruben zoal in zijn vrije tijd doet. “Ik ben gek op sporten. Ik heb niet echt een vaste sport die ik doe, dus ik golf, zwem, doe aan boulderen… ik vind alles leuk. Behalve basketbal, want daar ben ik te klein voor.”

Net als zijn collega’s beweert ook Ruben dat zijn hobby’s best standaard zijn. Maar na even doorvragen komt er dan toch een niet-standaard hobby naar boven: hij bespeelt de ukulele, een gitaar met slechts 4 snaren. “Ik ben hier 3 jaar geleden mee begonnen en ik bleek het zo leuk te vinden dat ik het nu nog steeds regelmatig doe. Ik heb mezelf via YouTube-filmpjes akkoorden aangeleerd en speel vooral graag de muziek waar ik ook graag naar luister, zoals The Beatles, Johnny Cash en The Eagles. Ik kan Here Comes the Sun van The Beatles spelen en dat vind ik een heel leuk nummer, dus daar word ik blij van.”

Misschien kun je je ukulele een keer meenemen naar een personeelsfeestje, Ruben? 😉

De volgende keer zetten we Ryan Filby – intern ook wel frisbee genoemd – van Product Management in ’t zonnetje!