Business development manager Max in ’t zonnetje [Interview]

Iedere dag met veel energie werken bij Memodo, dat doen onze collega’s. Heb je even? We zetten in deze Memodo blog onze business development manager & EV en opslagbatterij-expert Max Middelman in ‘t zonnetje. Onze max-imale technologie-expert!

Een hoofd vol van PV

Ook al is business development een breed begrip, onze Max weet goed te vertellen wat wij daar bij Memodo onder zien. Business development bij Memodo houdt in dat hij op zoek is naar nieuwe klanten en kanalen om deze klanten te vinden. En daar hoort ook de verbetering van processen bij, zowel intern als extern. 

Met een achtergrond in de PV-markt heeft Max al veel ervaring en kennis opgedaan, hij heeft er zelfs zijn hoofd vol van!

En dat niet alleen! Bij Memodo is hij, naast het speuren naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de PV-markt, ook verantwoordelijk voor EV en opslagbatterijen.

De keuze voor Memodo

Max vindt de markt van zonnepanelen, batterijen en EV erg interessant. Hij werkte voorheen bij een zonnepanelen fabrikant, waar hij meer zat op de productontwikkeling. Max was daar, zo vertelt hij, lang bezig met het naar de markt brengen van een product en weinig met de verkoop ervan. Hij kwam erachter dat hij blij wordt van actie in de zin van: echt resultaat zien op commercieel niveau. En dat kan hij nu doen bij Memodo.

Op de vraag waarom onze Max voor Memodo heeft gekozen, zegt hij volmondig: ‘’Door de grootse toekomstplannen!’. En daarnaast ziet hij de voordelen van het feit dat Memodo ondersteunt wordt vanuit een groot moederbedrijf, waardoor we makkelijker stappen kunnen nemen en onze plannen kunnen uitvoeren.

Max zijn werk is daarnaast heel divers. Memodo is een platte organisatie en (bijna) altijd is er ruimte voor nieuwe ideeën. Dat vindt Max belangrijk in zijn werk. ‘’Dat we snel groeien is mooi om te zien’’, zegt hij. Heb je ambitie? Dan is er bij Memodo genoeg ruimte om door te groeien. Niet alleen in Nederland, maar wellicht ook internationaal.

We hebben bij Memodo een jong team met grote ambities en we zijn allemaal enthousiast en creatief om er een succes van te maken!

                                                                                                                   Max Middelman

Memodo over vijf jaar

Hoe ziet Memodo er in 2027 uit? Nou dat schudt Max zo uit zijn mouw; als business development manager is hij natuurlijk iedere dag bezig met het voorspellen van de markt en alle veranderingen die eraan zitten te komen. Volgens Max is Memodo over vijf jaar een bekende speler in de PV-markt, mét een sterke marktpositie binnen de markt die verder gegroeid is. Daarnaast is de batterijen markt tegen die tijd flink ontwikkeld, mede door de afschaling van de salderingsregeling in 2025. Als hij naar Memodo als bedrijf kijkt, zijn we dé batterij specialist in de markt.

Als organisatie zijn we nu al klaar voor de transitie van batterijopslag thuis.

                                                                                                                    Max Middelman

Nu nog wachten op het moment dat batterijopslag ook financieel interessant gaat worden voor huishoudens en bedrijven… 

Max verwacht dat wij over vijf jaar marktleider zijn op het gebied van zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Een mooi vooruitzicht!

Max’s favoriete product uit de Memodo webshop

Het favoriete product van onze business development manager? Dat is de Alfen pro-line EV-laadpaal; binnenkort verkrijgbaar bij Memodo. Het is een laadpaal die voorzien is van alle specificaties die nodig zijn om je elektrische auto optimaal op te laden. Het is een product dat makkelijk te installeren is, omdat de laadpalen direct vanuit de fabriek geleverd worden met een simkaart. Zet je tijdens de installatie stroom op de laadpaal? Dan communiceert de laadpaal gelijk met het internet en kun je de laadpaal direct verbinden met de slimme meter in de meterkast. De laadpaal weet dan precies hoeveel stroom hij kan gebruiken. Daardoor kun je altijd het maximale vermogen dat je in huis beschikbaar hebt, gebruiken voor je laadpaal. Slim he? Door de internetverbinding kun je daarnaast als leaserijder de stroom die je in huis gebruikt voor je auto direct laten factureren aan je werkgever. Hierdoor krijg je direct de stroom die je bij je thuis hebt gebruikt terug.

Waar laad jij thuis van op?

Memodo is dé specialist voor opslagbatterijen. Voor alles op het gebied van opslag kan de klant bij Memodo terecht; niet alleen voor de producten, maar ook door het opladen van kennis hierover in de vele online webinars. Maar… ook onze medewerkers moeten natuurlijk opladen. 

Max houdt ervan om verre reizen te maken naar prachtige bestemmingen. Daarnaast is hij ook privé altijd op zoek naar de nieuwste business modellen en ontwikkelingen op de markt. Hij is er naast zijn werk veel tijd mee kwijt!

Verduurzamen in het dagelijks leven

‘Max is zo’n iemand die dingen zelf wilt doen. Zelf zonnepanelen leggen op eigen woning? Max doet het. En dat doet hij ook graag voor vrienden en familie. Maar… er zijn ook dingen die hij liever uitbesteedt, zoals het isoleren van de vloer en het dak. En hij blijft kijken naar manieren om thuis te verduurzamen. Zo is hij momenteel aan het kijken voor een warmtepomp, maar of hij er eentje aanschaft hangt er vanaf of het financieel aantrekkelijk is. 

In een volgende Memodo blog zetten we onze accountmanager Aart van de Kuilen in ‘t zonnetje. Samen met Ruthger Verkerke doet hij het accountmanagement bij Memodo.