De SMA Sunny Home Manager 2.0

De nieuwe SMA Sunny Home Manager 2.0; een energiemeter met directe meting voor montage op de DIN-rail. De energiemeter is goed te combineren met de centrale functies van de SMA Sunny Home Manager BT (Bluetooth) en de SMA Energy Meter.

In deze Memodo blog gaan we in op de volgende onderwerpen:

Met de SMA Sunny Home Manager 2.0 bereik je optimaal energiebeheer voor het huis van de toekomst!

Wat zijn de productvoordelen?

SMA Sunny Home Manager 2.0Met de nieuwe energiemeter is intelligent energiebeheer nog eenvoudiger. Met minder installatie-inspanning en minder componenten bespaar je kosten en tijd. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen: plug-and-play configuratie, standaard interfaces EEBus & SEMP en het meten en regelen van energiestromen. 

Hieronder alle voordelen op een rijtje:

Download hier de productdatasheet.

Alle geregistreerde gegevens kunnen via de Sunny Portal worden uitgelezen en geanalyseerd

De koppeling met de Edimax SP-2101W WLAN draadloze contactdoos

EdimaxDoor de integratie van maximaal 12 draadloze Edimax SP-2101W WLAN-contactdozen kunnen huishoudelijke apparaten, inclusief warmtepompen en verwarmingsstaven, comfortabel worden aangestuurd via de SMA Sunny Home Manager 2.0. De nieuwe Edimax SP-2101W WLAN-contactdoos, ook wel de Edimax smart plus genoemd, vervangt de niet meer ondersteunde SMA Bluetooth-aansluiting.

Met behulp van een geïntegreerd meetapparaat worden ook de verbruiksgegevens van de aangesloten apparaten in het SMA Sunny Portal weergegeven. Dit maakt slimme monitoring en energiemanagement mogelijk.

Hieronder alle productvoordelen van de Edimax SP-2101W smart plug op een rijtje:

  • snelle Plug & Play-installatie
  • schakelbaar stopcontact via het SMA Sunny portal
  • meting van de aangesloten verbruikers
  • elektrische apparaten worden via de EdiSmart-app via iOS & Android-toestellen in- of uitgeschakeld
  • EU-stekkertype

Meting van omvormers van andere fabrikanten

De SMA Sunny Home Manager BT (Bluetooth) biedt de mogelijkheid om via zijn I/0-interface een S0- of D0-meter als productiemeter aan te sluiten. Voor de SMA Sunny Home Manager 2.0 voor omvormers van derden is een SMA Energy Meter vereist.

Kan de SMA Energy Meter voor omvormers van derden via Speedwire met de SMA-omvormer worden gecombineerd? Nee: in dit geval moeten ook de SMA-omvormers met de extra Energy Meter worden geregistreerd.

Leer hier in onze Memodo Youtube video in 2 minuten meer over de SMA energiemeter,

Dynamische vermogensreductie

Gebruikers hebben het voordeel dat ze via de SMA Speedwire-interface het vermogen van hun SMA-omvormers dynamisch kunnen verminderen. Teruglevering kan eenvoudig worden gerealiseerd.

Let op! Omvormers met een RS485-interface zijn niet compatibel met de SMA Sunny Home Manager 2.0

Koppeling met de Mennekes EV-laadpaal

MennekesDe Ethernet-interface van de Sunny Home Manager 2.0 maakt het mogelijk de Mennekes EV-laadpaal van de Premium- en Xtra-serie te bedienen via de SMA Sunny Portal. De Mennekes EV-laadpaal voorziet elektrische auto’s ook van overtollige zonnestroom uit de PV-installatie, die niet nodig is voor eigen gebruik.